miércoles, 12 de marzo de 2008

BLOGS QUE PARLEN DE L’EDUCACIÓ INFANTIL I LES NOVES TECNOLOGÍES:

Per tal de buscar Blogs relacionats amb la temàtica que el mestre ens ha demanat, he fet la recerca amb el Google Blogs, el Technorati i BlogPulse. Els criteris que he utilitzat per a escollir els blogs han sigut relacionats amb l’educació infantil i les noves tecnologies, o també vaig accedir amb els ordinadors a l’aula d’infantil o les noves tecnologies aplicades a l’educació,... També he buscat blogs relacionats amb Infantil o amb les noves tecnologies simplement per a veure si també hi havia algun que em semblara interessant per afegir a la meua llista d’enllaços del meu Blog.

Pensa que el fet de buscar els Blogs m’ha costat molt ja que he tingut que seleccionar els Blogs mes interessants i amb més relació amb el que buscava, a més de llegir una gran quantitat de Blogs per veure quins mereixien més la pena.

Pensa que els Blogs que més s’adeqüen a la tasca plantejada pel mestre son els següents:

D’aquestos quinze Blogs que he seleccionat, els cinc que més m’han agradat son els següents:


- http://www.elordenadoreninfantil.blogspot.com (El rincón del Ordenador)
Aquest blog ens parla de molts aspectes relacionats amb les noves tecnologies i el professorat. Hi ha articles que parlen de la importància de saber utilitzar les noves tecnologies com a docents però que cal utilitzar-les com a recursos dins de l’aula. Podem veure que l’ultima entrada parla sobre el professorat d’infantil i la seva formació en les TIC.


- http://www.cursllegiriescriure.blogspot.com/ (Llegir i escriure amb les Tic)
Aquest Blog ens parla de com treballar l’escriptura i la lectura en Infantil amb l’ajuda del ordinador i de les noves tecnologies. Pensa que es molt interessant ja que tracta aquestos dos aspectes tan importants per a l’educació. A més a més, aquest blog, disposa de molts recursos per treballar aquests aspectes mitjançant imatges il·lustratives,...
A part de tot açò, es molt important perquè el nen rep l’ informació a través de la xarxa.


- http://blocs.xtec.cat/aetp/ (Aprendre i ensenyar amb les Tic)
Aquest blog pensa que esta molt ben estructurat i d’aquesta manera, les coses son molt fàcils de trobar. Es un tipus de blog complet ja que ofereix molt recursos i enllaços. Les seues entrades estan classificades per categories, cosa que ens ajuda molt a tindre clares les idees. Introdueix molt bones explicacions dels temes que parla.


- http://tintafrescavlog.blogspot.com/ (Tinta fresca Vlog)
Aquest blog fa clares aportacions de l’ús de les noves tecnologies en la educació infantil i, la veritat es que m’ha cridat molt l’atenció el vídeo que ens mostra com utilitzar els vídeos, embolicats amb les conferencies com un nou mètode d’ensenyança aprenentatge que podem introduir en els nens des de edats ben primerenques.


- http://anaredondo.wordpress.com/ (...Intercanvi del us de les Tics en l’escola, especialment en l’educació Infantil).
Pensa que aquest blog es molt interessant ja que ens mostra un gran nombre de recursos com poden ser contes, activitats per treballar l’escriptura, les matemàtiques,... a més de que ens mostra un espai d’informació sobre l’ús de les TICs en l’educació Infantil.
Una cosa que m’ha agradat molt d’aquest blog es que ens introdueix dins d’un aula d’educació infantil i ens mostra alguns recursos interessants per a dur a terme com pot ser la creació del “Racó de l’ordinador”.
A més a més, aquest blog inclueix tota classe d’exercicis interactius de llengua, ciències,... per a xiquets d’infantil. (Anaredondo’s Weblog)


Y després d’una gran feina de llegir, explorar i comparar uns blogs amb uns altres, el Blog que més m’ha agradat i el que pensa que esta més complet es el següent:

v http://www.elordenadoreninfantil.blogspot.com (El rincón del ordenador) ja que com molt be he comentat abans, es molt interessant explorar en ell i ens aporta moltes novetats quan a la educació infantil i les noves tecnologies. Ens ajuda a informar-nos de la formació del professorat d’educació infantil quant a les noves tecnologies. Aquesta aportació parla de la importància de la conducta del professor front a les Tics. Parla també del coneixement i la manera de fer les coses i de la metodologia per a treballar aspectes relacionats amb les noves tecnologies.
Me pareix un blog molt bo perquè també ens mostra a més a més, exemples d’experiències en Tic. Per finalitzar, vull dir que recomana que visiteu aquest blog. ¡Aprendreu molt!


Pensa que aquesta tasca, m’ha servit per a saber manejar millor el meu blog, a més de que em fa veure d’una altra forma molt millor la diversitat d’aplicacions que es donen mitjançant les noves tecnologies. Cada vegada més, pensa que les noves tecnologies ens ajuden molt i crec que les hem d’introduir quan mes prompte millor. Per tant, es imprescindible en la societat de hui en dia introduir les noves tecnologies en la Educació Infantil. I per acabar, cal dir que m’he adonat de la gran quantitat de possibilitats que ens poden aportar les noves tecnologies com a futura docent que seré.

Crec que amb aqueta tasca, he après a cercar blogs de temàtiques que ens interessen als cercadors més habituals, seleccionar i seguir blogs interessants i actualitzats del nostre interès a més d’afegir-los a una llista de enllaços del nostre blog, i açò, serà de molt de profit per a nosaltres.